Voldoende groente en fruit binnen krijgen is niet altijd eenvoudig. ‘Green juice’ is daarvoor de oplossing: deze sap in poedervorm zit boordevol aanbevolen vitamines, mineralen en vezels. In dit artikel lees je wat green juice precies is, welke gezondheidsvoordelen het biedt en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. 

Green juice als voedingssupplement

Je kunt green juice het beste zien als een voedingssupplement. Het bestaat uit een poeder dat je kunt mengen met water, melk of een andere (bij voorkeur suikervrije) drank. Het dient niet als een maaltijdvervanger, maar als een welkome aanvulling op een gezond eetpatroon. Het zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier groenten, fruit en allerlei gezonde ‘superfoods’ binnenkrijgt. 

De gezondheidsvoordelen van green juice

Het regelmatig al dan niet dagelijks drinken van green juice van Orangefit heeft een positieve invloed op je gezondheid.

  • Verhoogt het energieniveau: Dit komt doordat het micronutriënten bevat die door deze te drinken eenvoudig opgenomen kunnen worden in het lichaam en fungeren als onze ‘brandstof’.
  • Stimuleert de stofwisseling: Dit komt voornamelijk door kelp. Kelp is een algensoort die rijk is aan jodium. Jodium stimuleert op zijn beurt zowel de schildklierwerking als de stofwisseling.
  • Versterkt het immuunsysteem: De algensoorten chlorella en spirulina in combinatie met antioxidanten zorgen voor een ontgiftende werking van de green juice.
  • Stimuleert de vetafbraak: Het nuttigen van de juiste micronutriënten in combinatie met de vezels en eiwitten in green juice zorgt voor een relatief snelle verzadiging en tevens voor stimulering van vetverbranding. 

Kenmerken van een goede green juice

Er zijn verschillende green juices verkrijgbaar, die behoorlijk uiteenlopende kenmerken bevatten. Let bij aanschaf in ieder geval op de volgende kenmerken:

  • Algen: Algen vormen misschien wel het belangrijkste ingrediënt van green juices. Ze brengen namelijk voorname gezondheidsvoordelen met zich mee.
  • Vezels: Een goede green juice is ruim voorzien van vezels. Deze zijn namelijk onmisbaar voor een gezonde stoelgang.
  • Antioxidanten: Tenslotte zijn antioxidanten belangrijke toevoeging aan green juice. Deze beschermen het lichaam tegen agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels.

Sushi Amsterdam: Een Culinaire Ontdekkingsreis

Wanneer we denken aan Amsterdam, denken velen aan de prachtige grachten, historische architectuur en bruisende cultuur. Maar er is nog een aspect van deze stad dat steeds meer aandacht trekt: de culinaire scene. In dit...

5 tips voor gezonder eten op het werk

Gezond eten is essentieel om ook gezond te leven. Het is dan ook belangrijk dat je dit altijd en overal doet. Ook op het werk. Dit lijkt misschien lastig en een snelle hap werkt veel beter. Dat neemt niet weg dat er...

Stop Eetbuien Voorgoed: Effectieve Tips en Strategieën

We hebben allemaal weleens een moment van zwakte waarin we toegeven aan een eetbui. Maar als eetbuien regelmatig voorkomen, kunnen ze leiden tot gewichtstoename, schuldgevoelens en een negatieve invloed hebben op je...

Sla aan het bakken in je vrije tijd

Wanneer je een voltijdse baan hebt en daarnaast nog een huishouden moet runnen, heb je vaak niet veel vrije tijd over. De tijd die je hebt, spendeer je hoogstwaarschijnlijk het liefste met familie of vrienden. Toch...

Plantaardige Omega 3 past goed in een veganistische levensstijl

Een gezonde voeding en een regelmatig eetpatroon is erg belangrijk voor iedereen om gezond te blijven. Er zijn tal van voedingstoffen die het lichaam dagelijks nodig heeft om te kunnen functioneren. Er komen echter nog...