Het laten laseren van je ogen is een ingreep die we steeds vaker voorbij zien komen. Het grote voordeel is natuurlijk dat je voorgoed bent verlost van een bril of lenzen. Zo heb je dus iedere ochtend bij het opstaan direct een scherp zicht. Hoe fijn is dat? Toch is het wel belangrijk te weten dat het laten laseren van je ogen niet in alle gevallen mogelijk is. Afhankelijk van je gezondheid, maar ook de ‘afwijking’ van één of beide ogen, bepaalt uiteindelijk wat wel of niet mogelijk is. Niet voor niets vindt er daarom ook altijd eerst een intake plaats. Op basis daarvan wordt er gekeken wat er wel of niet mogelijk is. Als dan alles akkoord is, wordt er een afspraak gemaakt, maar hoe ziet het leven er eigenlijk uit nadat de  behandeling is uitgevoerd.

Het eerste uur

Mensen kunnen direct na de behandeling verschillende symptomen ervaren, zoals wazig zicht, gevoeligheid voor licht, droge ogen, een oncomfortabel gevoel en vermoeidheid. Logisch uiteraard, er is immers toch iets gebeurd. Wazig zicht is normaal en kan enkele uren tot enkele dagen aanhouden, vanwege de genezing van de ogen. Mensen kunnen ook gevoeliger zijn voor licht, wat een brandend gevoel kan veroorzaken, dus het vermijden van fel licht en het dragen van een zonnebril buiten is belangrijk. Belangrijk is het daarom dan ook om altijd iemand mee te nemen, aangezien je natuurlijk niet zelf kunt rijden na je behandeling.

De dagen erna

Nadat de eerste symptomen voorbij zijn, hebben je ogen nog een paar dagen nodig om goed te kunnen herstellen en je je zicht weer helemaal terug hebt. Het volledige herstel kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van het type behandeling en de individuele genezingstijd. Het is belangrijk om geduld te hebben en niet te veel van je ogen te ´vragen´ tijdens deze periode. Belangrijk is vooral dat je waar nodig een zonnebril draagt en niet in je ogen wrijft. Zo voorkom je eventuele irritatie en vertraging in het genezingsproces.

Lange termijn

In principe zijn de effecten van ogen laseren blijvend, je hoeft dus niet terug te keren voor een nieuwe behandeling als je eenmaal je ogen hebt laten laseren. Bij Visusoogkliniek.nl kan je informatie vinden over de kosten.