De meeste mensen denken dat de enige manieren om gezond te blijven bestaat uit een goed dieet en lichaamsbeweging. Er zijn echter nog veel meer dingen die u kunt doen om uw gezondheid op peil te houden. In dit artikel zullen we een aantal van deze tips met je doornemen. Dit artikel is met veel zorg en professionaliteit samengesteld door de professionals van MeditechEurope.nl. Lees je met ons mee? 

Pas je verlichting aan

Eén ding dat je kunt doen om je gezondheid te verbeteren is de verlichting in je huis aanpassen. Veel mensen hebben hun huis verlicht met fluorescentielampen, die een blauw licht uitstralen waarvan is aangetoond dat het stressniveau verhoogt en de slaapkwaliteit vermindert. 

Gebruik van een zuurstofgenerator

Het gebruik van een zuurstofgenerator is een geweldige manier om het zuurstofgehalte in je huis te verbeteren en je te helpen gemakkelijker te ademen. Zuurstof generatoren kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden, zoals het helpen van mensen die astma of COPD hebben. 

Mediteren

Mediteren is een andere manier om je gezondheid te verbeteren. Als je mediteert ben je in staat stress los te laten en negatieve emoties los te laten die tot ziekte kunnen leiden. Je ervaart minder stress en staat meer ontspannen in het leven, waardoor je ook sneller herstelt en meer energie ervaart. 

Slapen in een donkere kamer

Het is belangrijk voor de kwaliteit van je slaap dat je in een donkere kamer slaapt. Dit betekent dat je geen lichten of elektronica aan hebt terwijl je probeert in slaap te vallen. Maar ook dat je jaloezieën en gordijnen gesloten houdt zodat er geen licht binnenkomt op het moment dat je wilt gaan slapen. 

Oppassen bij TV kijken/apparaten gebruiken na zonsondergang

Veel mensen gebruiken hun elektronische apparaten graag laat op de avond voor ze proberen naar bed te gaan. Dit doen kan echter nadelig zijn omdat je jezelf zo blootstelt aan te veel blauw licht dat in feite voorkomt dat je lichaam melatonine aanmaakt, een hormoon dat je helpt in slaap te vallen. 

Sta elke dag op dezelfde tijd op

Het is belangrijk dat je op ongeveer dezelfde tijden naar bed gaat en wakker wordt. Als je deze varieert, probeer dan niet meer dan twee uur van beide kanten van deze reeks af te wijken. Naar buiten gaan in het zonlicht kan helpen bij het reguleren van de melatonine aanmaak in je lichaam, waardoor je beter slaapt als je dat doet voor je naar bed gaat. 

Wees je bewust van de chemische stoffen om je heen

Het is ook belangrijk om je bewust te zijn van alle chemische stoffen in je huishouden, zoals schoonmaakmiddelen en pesticiden. Hoewel veel mensen geen probleem hebben met deze ingrediënten omdat ze bij juist gebruik niet schadelijk zijn, kunnen sommige mensen er allergieën van ontwikkelen. Het is dus aan te raden er zo veel mogelijk van weg te blijven en bij gebruik schoonmaakhandschoenen te gebruiken. 

Zorg goed voor je huid

Je kunt je gezondheid ook verbeteren door je huid te verzorgen. Als je last hebt van droge, gebarsten ellebogen of ruwe hielen is het belangrijk dat je ze hydrateert om infectie te voorkomen. Je kunt dit doen met een hydraterende crème of olie die je helpt droogheid tegen te gaan en je huid gezond te houden. 

 

Sushi Amsterdam: Een Culinaire Ontdekkingsreis

Wanneer we denken aan Amsterdam, denken velen aan de prachtige grachten, historische architectuur en bruisende cultuur. Maar er is nog een aspect van deze stad dat steeds meer aandacht trekt: de culinaire scene. In dit...

5 tips voor gezonder eten op het werk

Gezond eten is essentieel om ook gezond te leven. Het is dan ook belangrijk dat je dit altijd en overal doet. Ook op het werk. Dit lijkt misschien lastig en een snelle hap werkt veel beter. Dat neemt niet weg dat er...

Stop Eetbuien Voorgoed: Effectieve Tips en Strategieën

We hebben allemaal weleens een moment van zwakte waarin we toegeven aan een eetbui. Maar als eetbuien regelmatig voorkomen, kunnen ze leiden tot gewichtstoename, schuldgevoelens en een negatieve invloed hebben op je...

Sla aan het bakken in je vrije tijd

Wanneer je een voltijdse baan hebt en daarnaast nog een huishouden moet runnen, heb je vaak niet veel vrije tijd over. De tijd die je hebt, spendeer je hoogstwaarschijnlijk het liefste met familie of vrienden. Toch...

Plantaardige Omega 3 past goed in een veganistische levensstijl

Een gezonde voeding en een regelmatig eetpatroon is erg belangrijk voor iedereen om gezond te blijven. Er zijn tal van voedingstoffen die het lichaam dagelijks nodig heeft om te kunnen functioneren. Er komen echter nog...