Een gezonde voeding en een regelmatig eetpatroon is erg belangrijk voor iedereen om gezond te blijven. Er zijn tal van voedingstoffen die het lichaam dagelijks nodig heeft om te kunnen functioneren. Er komen echter nog meer uitdagingen kijken bij een verantwoord dieet, want er wordt steeds meer bekend over wat de invloed van ons consumptiegedrag is op de aarde en het milieu. Het is dan ook belangrijk om hierbij stil te staan en te bedenken hoe als individu onze impact op het milieu zo goed mogelijk kunnen verminderen. 

Er zijn steeds meer mensen die dan ook kiezen voor een vegetarisch dieet of een veganistische levensstijl, omdat hiermee de invloed op het klimaat aanzienlijk wordt verminderd. Toch moeten we ook bij deze principes ervoor zorgen dat we onze dagelijks benodigde voedingstoffen binnenkrijgen. Gelukkig is er nu voor bijvoorbeeld Omega 3 ook een plantaardige variant beschikbaar die perfect past in een vegetarisch dieet. 

Omega 3 kent vele voordelen voor de gezondheid

Er zitten tal van voordelen verbonden aan het regelmatig consumeren van Omega 3. Het is algemeen bekend dat dagelijkse consumptie van Omega 3 bijdraagt aan de welgesteldheid van het hart en de bloedvaten. Ook op het gebied van de psychische gezondheid kan Omega 3 een positieve invloed hebben. Er zijn de laatste jaren diverse onderzoeken gepubliceerd die aantonen dat dagelijkse consumptie van Omega 3 bij kan dragen aan het verminderen van stress en depressie symptomen.

Plantaardige Omega 3 producten koop je online

Omega 3 is onmisbaar voor het lichaam en door gebruik te maken van vegan Omega 3 producten, zoals bijvoorbeeld supplementen op basis van algenolie, kun je ervoor zorgen dat je genoeg van deze belangrijke voedingstof binnenkrijgt zonder schade te doen aan de planeet. Algenolie producten passen dan ook perfect bij een duurzame en verantwoorde levensstijl. 

Er zijn als gezegd steeds meer plantaardige Omega 3 producten op de markt die vaak bij drogisterijen en ook online in diverse webshops te vinden zijn. De meeste plantaardige Omega 3 producten bestaan uit supplementen of pil vorm, wat als voordeel heeft dat dit altijd correct gedoseerd is en je dus altijd precies de juiste hoeveelheid van deze belangrijke voedingsstof binnenkrijgt. 

Steeds meer plantaardige Omega 3 producten beschikbaar

We willen graag allemaal zo gezond mogelijk leven en verantwoorde voeding speelt daarin een belangrijke rol. Er zijn tal van voedingstoffen die we op dagelijkse basis nodig hebben om gezond te blijven. Een zeer belangrijke voedingstof die vooral voor het hart en de bloedvaten erg belangrijk is en ook een positieve invloed heeft op de hersenen en het gezichtsvermogen, is Omega 3. Omega 3 is een vetzuur dat in verschillende soorten voeding is terug te vinden, zoals in vlees, vis, maar ook in niet dierlijke producten als lijnzaad en sommige bladgroenten.

 Het hoogste Omega 3 gehalte is vaak te vinden in vette vis, wat heeft geleid tot een toename van de visserij. Natuurlijk is dit geen goede ontwikkeling en heeft dit een negatief effect op de natuur en onze planeet, waardoor plantaardige alternatieven gewenst zijn. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer plantaardige, vegan Omega 3 producten op de markt gekomen.

Plantaardige omega 3 producten zijn een verantwoorde keuze

Er zijn tal van onderzoeken gedaan de laatste jaren waarbij er gekeken is naar het effect van Omega 3 producten op basis van vis in vergelijking met de plantaardige varianten op basis van algenolie. Het goede nieuws is, dat uit vrijwel al deze onderzoeken blijkt dat er vrijwel geen verschil is tussen de werking en de positieve invloed van deze twee varianten op de gezondheid. Het is dan ook vanzelfsprekend dat steeds meer mensen kiezen voor de plantaardige variant, om daarmee te kiezen voor een gezonde en duurzame oplossing die bijdraagt aan onze gezondheid en de planeet en haar oceanen beschermd. 

Vegan Omega 3 producten vind je het makkelijkst online

De verkoop van Omega 3 supplementen is de laatste jaren behoorlijk toegenomen, wat een logisch gevolg is van de toegenomen kennis op dit gebied. De plek van verkoop is daarnaast ook meer verschoven naar online winkels. Er zijn tal van aanbieders te vinden op het internet die hun plantaardige en vegan omega 3 supplementen aanbieden in een webshop. Dit maakt het voor de consument nog makkelijker om dit soort belangrijke producten in huis te halen en zorgt vaak ook voor een lagere prijs dan dat er in de winkel betaald zou moeten worden. De meeste supplementen worden in potjes gevuld met capsules of pillen verkocht. Deze kunnen met water ingenomen worden en bevatten precies de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze belangrijke voedingstof.

 

Sushi Amsterdam: Een Culinaire Ontdekkingsreis

Wanneer we denken aan Amsterdam, denken velen aan de prachtige grachten, historische architectuur en bruisende cultuur. Maar er is nog een aspect van deze stad dat steeds meer aandacht trekt: de culinaire scene. In dit...

5 tips voor gezonder eten op het werk

Gezond eten is essentieel om ook gezond te leven. Het is dan ook belangrijk dat je dit altijd en overal doet. Ook op het werk. Dit lijkt misschien lastig en een snelle hap werkt veel beter. Dat neemt niet weg dat er...

Stop Eetbuien Voorgoed: Effectieve Tips en Strategieën

We hebben allemaal weleens een moment van zwakte waarin we toegeven aan een eetbui. Maar als eetbuien regelmatig voorkomen, kunnen ze leiden tot gewichtstoename, schuldgevoelens en een negatieve invloed hebben op je...

Sla aan het bakken in je vrije tijd

Wanneer je een voltijdse baan hebt en daarnaast nog een huishouden moet runnen, heb je vaak niet veel vrije tijd over. De tijd die je hebt, spendeer je hoogstwaarschijnlijk het liefste met familie of vrienden. Toch...

‘Green juice’: de gezondheidsvoordelen op een rij

Voldoende groente en fruit binnen krijgen is niet altijd eenvoudig. ‘Green juice’ is daarvoor de oplossing: deze sap in poedervorm zit boordevol aanbevolen vitamines, mineralen en vezels. In dit artikel lees je wat...