Het is even wennen om effectief te kunnen poetsen met een oplaadbare tandenborstel. Door de juiste poetstechniek te hanteren bij het poetsen, heb je het zo onder de knie! Het makkelijke bij deze borstels is, dat je niet hard hoeft te poetsen of steeds op de tijd te letten bij het poetsen. De meeste oplaadbare borstels zijn voorzien van een timer. Daarmee is een grondige poetsbeurt gegarandeerd. Bij het poetsen, komen er door de trillingen microbelletjes water voort, die zelfs tussen je tanden reinigen en een fris gevoel in je mond geven. De hoge trillende snelheid van de borstelharen verwijdert zelfs de tandplak die tot diep aan de tandvleesrand vastzitten. Sommige elektrische tandenborstels hebben een druksensor, die je waarschuwt wanneer je te hard poetst.

Tips bij het poetsen

Poetsen met een oplaadbare elektrische tandenborstel is gewoon de borstel over de tanden bewegen of schuiven, terwijl deze zelf ook de poetsbeweging maakt. Plaats de elektrische tandenborstel in een lichte hoek richting het tandvlees. Afhankelijk van de soort elektrische tandenborstel heb je twee opties. Je kunt kiezen voor de roterende borstel, die je een paar seconden op je tand of kies houdt of voor de sonische borstel, waarmee je kleine horizontale beweging maakt.

Poets de drie B’s

Poets de drie B’s. Deze zijn de boven-, binnen- en buitenkant van je tanden en kiezen. Net als bij handmatige tandenborstels start je met poetsen van de buitenste oppervlakken van de tanden. Beweeg de borstel langzaam van tand naar tand en houd de borstel enkele seconden tegen elke tand, voordat je naar de volgende tand gaat. Volg bij het poetsen, de vorm van elke tand en de curve van het tandvlees. Zo ga je ook te werk op de binnenste oppervlakken van de tanden, de kauwvlakken van de tanden en aan de achterkant van de achterste tanden. Vergeet daarbij het tandvlees niet! Breng de borstel langs de tandvleesrand en op het tandvlees zonder deze te schrobben. Schrobben is niet nodig, daar de elektrische borstel het poetswerk doet. Beweeg als laatst de opzetborstel van achteren naar voren langs je tong en gehemelte. Je verwijdert zo de bacteriën, die slechte adem veroorzaken.

Tandheelkundig Centrum Mondain Hoofddorp
Kruisweg 616
2132 CH Hoofddorp