Wil je voor een dierbare vriend, vriendin of familielid graag een mooi rouwboeket laten samenstellen, maar heb je geen idee hoe dit precies werkt en hoe je ervoor kunt zorgen? Bedenk altijd dat je het eigenlijk nooit fout kunt doen als je de speciale wensen die in een rouwadvertentie of op een rouwkaart vermeld staan, maar respecteert. Als er bijvoorbeeld op geschreven staat dat de overledene van fleurige bloemen hield. Zorg er dan ook voor dat je een fleurig rouwboeket samen stelt. Hieronder meer tips bij het kopen van een rouwboeket of rouwstuk.

Tijdig bestellen

Zorg er ten alle tijden voor dat je het rouwboeket tijdig besteld, zodat het zeker niet te laat wordt verstuurd of bezorgd. Door dit ruim op tijd te regelen voorkom je stress op het laatste moment en weet je ook zeker dat het goed geregeld wordt. Geef ook duidelijk aan waar en op welk tijdstip je het rouwboeket bezorgd wilt hebben. Een rouwkrans op Rouwboeket.nl bestellen is een goede optie als je een mooi rouwstuk wilt laten samenstellen en ook wilt laten bezorgen. Kijk online voor de mogelijkheden. 

Bloemsoorten

Hield de overledene van een bepaalde bloemsoort? Wat is er dan mooier dan het brengen van een eervol afscheid door een rouwboeket samen te stellen met die bloemensoort erin verwerkt. Er zijn ook diverse bloemen die een diepere betekenis bevatten. Denk hierbij aan een Dahlia die staat voor ‘voor de eeuwigheid’ of een Lisianthus die staat voor ‘eeuwige waardering’. Hoe mooi is het om een extra betekenis mee te geven aan je rouwboeket of rouwkrans?

Kleuren

Ook de diverse kleuren van bloemen hebben een betekenis. De meest bekend en meest voorkomende is uiteraard rood. Rood staat voor liefde, passie en vriendschap. Oranje bloemen staan voor waardigheid en witte bloemen voor vrede. Witte bloemen kunnen altijd voor een uitvaart, maar veel mensen hebben de voorkeur voor kleurrijke rouwboeketten als ze overlijden. 

Wensen van familie of overledene

Zoals hierboven geschreven is het van groot belang om te kijken of er in de rouwkaart of advertentie speciale wensen beschreven staan op het gebied van bloemen. Is dit niet het geval, dan ben je hier vrij in en kun je zelf een rouwboeket samenstellen met bloemen en kleuren die je bij die persoon vond passen. Wordt er nadrukkelijk aangegeven dat diegene niet van bloemen hield of een voorkeur had voor rode en roze rozen? Houdt je hier dan ook aan uit respect voor de overledene.

Boodschap

Wil je graag een lint aan je rouwstuk laten bevestigen met een boodschap? Geef dit dan direct door tijdens het bestellen van een rouwstuk. Zo kan er rekening gehouden worden met het bevestigen van het lint in het stuk en kan de boodschap erop gedrukt worden in een mooie kleur. Dit kan uiteraard een leuke herinnering zijn, een mooi gedicht, maar ook een leuke quote die je bijvoorbeeld altijd aan degene deed denken. Veel mensen maken gebruik van deze optie, aangezien het een rouwstuk extra persoonlijk maakt.