Heb je last van vermoeide ogen en zie je er daardoor altijd erg moe uit? Dan is een bovenooglidcorrectie misschien iets voor jou! Het is een cosmetische ingreep die de huid van je bovenste ooglid corrigeert, zodat het er strak en fris uitziet. Naast de bovenooglidcorrectie zijn er nog andere mogelijkheden om jouw uitstraling te verjongen. Zo kan het gebruik van fillers ervoor zorgen dat jouw huid er weer stevig en glad uitziet. In deze blog bespreek ik beide ingrepen en vertel ik je meer over de voordelen ervan.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep om overtollige huid van het bovenste ooglid te verwijderen. Na de ingreep zie je er jeugdiger en frisser uit. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een uur. Het herstelproces kan enkele weken duren en het duurt ongeveer 3 maanden voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is. Het belangrijkste is dat je na de behandeling rust neemt. Het resultaat van de behandeling is blijvend en meestal hoef je de ingreep maar één keer te ondergaan.

Fillerbehandeling

Met fillers kun je een verouderde huid weer in vorm brengen. Dit kan bijvoorbeeld bij de neus- of lippenplooi, mondhoekcorrectie, of voor het opvullen van de holtes onder je ogen. Fillers zijn tijdelijke injecties die de huid weer stevig maken. Na de behandeling zie je er direct frisser uit en het resultaat kan wel een jaar aanhouden.

Combinatie van bovenooglidcorrectie en fillers

Een combinatie van de twee behandelingen kan het resultaat nog beter maken. Door de bovenooglidcorrectie zie je er jonger en frisser uit, terwijl fillers je huid weer opvullen. Bij een consult met jouw specialist kun je bespreken welke combinatie het beste bij jou past.

Mogelijke bijwerkingen

Bijwerkingen bij de behandelingen zijn zeldzaam, maar kunnen wel voorkomen. Bij een bovenooglidcorrectie kan er sprake zijn van bloeduitstortingen en zwellingen. Dit vermindert echter vanzelf na enkele dagen. Bij fillers bestaat er een zeer kleine kans op allergische reacties. Het is daarom erg belangrijk om de behandeling bij een betrouwbare specialist te laten doen.

Is het iets voor jou?

Het is belangrijk om voor jezelf de afweging te maken of jouw uiterlijk verbetering nodig heeft. Beide behandelingen kunnen jouw uitstraling frisser en jonger maken, maar als je erg twijfelt, is het beter om de behandeling niet uit te voeren. Overleg altijd met een specialist over jouw wensen en verwachtingen zodat je goed geïnformeerd bent over de ingreep.

Een ooglidcorrectie en fillers zijn ingrepen die jouw huid weer fris en stralend maken. Het is belangrijk om bij jezelf af te vragen of jouw uitstraling wel verbetering nodig heeft. Als dat zo is, dan zijn beide behandelingen een goede optie. Bespreek alle opties en verwachtingen met jouw specialist en kies de juiste behandelingen die bij jou passen. Na de ingreep zal je weer met een frisse blik naar de wereld kunnen kijken!